Вітаю Вас Гість | RSS

Продажа кавомашин, Ремонт кавоварок, Кавоварка в оренду Львів

Понеділок, 18.12.2017, 07:51
Головна » 2015 » Червень » 19 » Види кавомашин, кавового обладнання
09:57
Види кавомашин, кавового обладнання

Існує два основних види обладнання для приготування кави: кавоварки і кавомашини.

У мережі громадського харчування зазвичай використовуються кавомашини. Це пристрої, призначені для швидкого приготування кави та напоїв на її основі. Використання кавоварок дозволяє істотно скоротити час приготування кави, зберігаючи при цьому його автентичний смак і аромат. Кавомашини успішно застосовуються в ресторанах, кафе, барах, кав'ярнях з великим потоком відвідувачів.

Чим же кавомашини відрізняються від кавоварок? Основна відмінність полягає у ступені автоматизації процесу приготування напою в апараті. Кавоварка - це пристрій для приготування кави, яка рятує користувача від необхідності кип'ятити воду в окремій ємності. У кавоварці напій готується швидше, ніж при ручному заварюванні, але повільніше, ніж у кавомашині. Крім цього в кавоварці можна використовувати тільки мелену каву. Кавова машина - «розумний» автоматизований прилад, що вимагає мінімального участі людини в приготуванні кави. Тільки в кавових машинах механічно створюється помповий тиск, що сприяє підвищенню якості кави. Завдяки всьому цьому кавоварка - ідеальний варіант для закладів громадського харчування. Але є випадки, в яких переважно використовувати кавоварки, наприклад, для приготування кави по-турецьки.

Класична кава по-турецьки готується тільки в кавоварках. Адже справжні цінителі східної кави надають перевагу напою, приготованому шляхом підігріву турки на піску. Такий спосіб приготування дарує каві неповторний аромат і міцність. Кавоварки на піску працюють таким чином: у спеціальну жаровню з електричним нагрівачем засипається кварцовий пісок. Він швидко і рівномірно нагрівається, передаючи тепло вставленим у нього туркам з інгредієнтами для кави. В ідеалі, турки для кави по-турецьки повинні бути виготовлені з міді, але можливе і застосування сталевих туркок.
Використання кавоварок виправдано, якщо вам потрібен професійний апарат для приготування насиченої кави за європейськими або американськими стандартами. Еспресо, капучіно, лате, мокко, американо, макіато - будь-який з цих видів кави стане доступним для ваших відвідувачів при правильному виборі обладнання.

Для того, щоб працювати з кавомашиною (на відміну від кавоварки) не потрібно бути суперпрофесіоналом. Досить вміти заливати воду в бункер, засипати каву в резервуар і знати кілька необхідних комбінацій кнопок. Застосувавши всі ці знання на практиці через 20-30 секунд ви отримаєте одну або кілька порцій смачної кави.

Однак вибір кавомашини не так простий, як її використання. Тут потрібно враховувати багато факторів, починаючи від типу вашого закладу і його прохідності, закінчуючи рівнем кваліфікації бариста (спеціаліста із приготування та презентації кава) і вашими фінансовими ресурсами. Ви повинні бути повністю обізнані, в яких умовах буде експлуатуватися кавомашина, щоб мати змогу задовольнити потреби клієнтів, не переплачуючи за ремонт занадто слабкого або простій занадто потужного апарату.

Отже, купуючи кавомашину зверніть увагу на такі критерії:

 

  • Продуктивність кавомашини (кількість постів). Традиційні кавомашини мають від одного до чотирьох постів. Зазначимо, що чотирьохпостові кавомашини використовуються вкрай рідко. З однопостовою кавомашиною одночасно можна приготувати до 2 чашок кави, відповідно, четирьохпостова машина дає можливість готувати до 8 чашок кави за раз. Двохпостові моделі – ідеальний варіант для кафе та ресторанів із середньою і навіть з високою прохідністю. Вони дозволяють швидко обслуговувати клієнтів, залучаючи до роботи одного бариста. Для роботи із трьох-або четирьохпостовими кавовими апаратами вам доведеться найняти ще одного бариста, так що обов'язково врахуйте це, якщо все ж зупинитеся на такому варіанті. Однопостові машини використовуються у тому випадку, якщо в день готується не більше 50 чашок кави. Більшість виробників пропонують моделі з певним набором характеристик із різною кількістю постів, тому проблеми із тим, щоб купити кавоварку потрібної потужності виникнути не повинно.
     
  • Наявність дисплея та програмного модуля. Дані функції не є обов'язковими, але вони істотно полегшують і прискорюють процес роботи. На дисплеї відображається поточний стан апарата і з'являються сигнали для виконання певних дій, наприклад, поповнення запасу кави, додавання води або очищення ємності з макухою. Програмний модуль дозволяє встановлювати об'єм або температуру кави, а також запам'ятовувати кілька комбінацій параметрів.
     
  • Потужність кавомашини. Від цього параметра залежить швидкість нагріву кавомашини, і, відповідно, швидкість її роботи. Також від швидкості приготування залежить смак кави: чим вище швидкість - тим приємніший смак готового напою. Однак при великій потужності кава виходить не такою міцною, осклільки всі ароматичні речовини не встигають вбиратися на високій швидкості. Отож вам доведеться використовувати більше кави для отримання насиченого міцного напою.
     
  • Об'єм бойлера для води. Для професійного рівня потрібен резервуар об'ємом не менше 10 літрів. Це дозволить готувати велику кількість порцій кави, не відволікаючи бариста на постійне додавання води в бойлер.
     

Очевидно, що зазначені параметри позначаються на ціні апарату. Тому будьте максимально точні щодо того, наскільки активно у вас замовляють каву, які конкретно функції вам потрібні, які види кави будуть подаватися, наскільки кваліфікований персонал, що працює з кавоваркою.

Найбільш популярні виробники кавових машин в Україні – La San Marco і Inox Electric. Також у нашій країні користується попитом продукція під брендами Bartscher, Saeco, Schaerer і FIAMMA.

Бажаємо вдало вибрати кавоварку і насолоджуватися ароматом справжньої кави!

Переглядів: 751 | Додав: exstreme | Теги: Ремонт кавомашин львів, ремонт кавових апаратів, ремо, ремонт кофемашин, Ремонт кавомашини у Львові, Ремонт кавомашин у Львові | Рейтинг: 3.1/7
Всього коментарів: 0
avatar